Extra Preferoni të visheni gjithmonë me të zeza? Ja profili juaj psikologjik

Preferoni të visheni gjithmonë me të zeza? Ja profili juaj psikologjik

Moda ndryshon sipas sezoneve dhe bashkë me të edhe veshjet tona duhet të ndryshojnë; me pasojë që ndërsa dollapi ynë mbushet, portofoli zbrazet. Alternativa është që gjithmonë të veshim rroba klasike ose të zgjedhësh elegancën, e cila, nëse nuk ka një emër – ose të paktën një emër që mund t’i qaset xhepit tonë – të paktën ka një ngjyrë: të zezën.

Disa njerëz e kanë bërë ngjyrën e tyre unike, pavarësisht nga moda dhe gjendja; dhe duke qenë se të gjitha ngjyrat stimulojnë trurin tonë në një mënyrë apo tjetër, edhe tendenca për të veshur vetëm rroba të zeza pasqyron personalitetin tonë. Këtu është profili psikologjik i atyre që mbajnë gjithçka të zezë, gjithnjë dhe kudo.

Tërheqja për ngjyrën e zezë, në përgjithësi, tregon dëshirën për të kërkuar pushtet dhe për të mbështetur prestigjin: ambicia i shtyn ata që të mbrojnë veten nga të gjitha kritikat dhe dhimbjet e mundshme.

Në këtë kuptim, dikush që gjithmonë vishet me të zeza është një person i kontrolluar por shumë i ndjeshëm: duke u përpjekur të mbrojë veten nga emocionet krijon një shkëputje ose komunikon dëshirën për respekt, pak a shumë në mënyrë të pandërgjegjshme. Duke vepruar kështu, ai gjithashtu përpiqet të mbrojë veten nga ai emocionalitet që nuk mund ta kontrollojë: duke qenë veçanërisht emocional dhe neurotik, ky lloj i personit lufton për të sprapsur ankthin dhe mbetet i fokusuar në qëllimet e tij; një detyrë që është më e lehtë nëse nuk jeni të hutuar nga ngjyrat e gjalla.

Kjo nuk do të thotë se ju shqetësoheni nga ngjyrat në përgjithësi: të tjerët rreth mund të veshin me mijëra ngjyra – ato nuk i mërzisin këta njerëz. Në veçanti, gratë që mbajnë zi duan të shtrembërojnë vëmendjen nga veshja e tyre, për t’u përqendruar në mënyrën tyre të të qenit.

Por e zeza është gjithashtu ngjyra që përdoret për të bërë përshtypje, për tu siguruar ose për të qeshur: njerëzit e veshur me të zeza komunikojnë besueshmërinë, siç dëshmohet nga rezultatet e një studimi sipas të cilit e zeza lidhet me karakteristika “të mira” (besim, inteligjencë, sensualitet) dhe ato negative (arroganca). Për më tepër, sipas 64% të burrave dhe 50% të femrave kjo ngjyrë frymëzon vetë-mjaftueshmërinë.

Prandaj, nëse pëlqeni ngjyrën e zezë, mos kini frikë ta mbani atë sa herë të dëshironi: të tjerët do t’ju vlerësojnë dhe gjithmonë do të përshtateni me rrethanat.