Kryesore Presidenti Meta kërkon rinumërim të votave të pavlefshme

Presidenti Meta kërkon rinumërim të votave të pavlefshme

Presidenti Ilir Meta është ndalur këtë të shtunë për të bërë një krahasim të votave të pavlefshme të këtyre zgjedhjeve që lamë pas me ato të 4 viteve më parë dhe të vitit 2013.

Meta thotë se kur Rama mori në dorë çelësat e qeverisë për herë të parë në vitin 2013 vetëm 1.39 përqind e votave ishin të pavlefshme. Në po të njëjtat ujëra votat e pavlefshme qëndruan edhe në vitin 2017 me 1.98 përqind vota të pavlefshme.

Por këtë viti, sipas kreut të shtetit sipas rezultateve paraprake të KQZ-së votat e pavlefshme janë rritur ndjeshëm dhe kanë shkuar deri në 5%.

Prandaj sipas Presidentit është shumë i rëndësishëm numërimi dhe rinumërimi i këtyre votave për të rritur besimin e qytetarëve.

“Ndaj numërimi dhe rinumërimi i çdo vote të pavlefshme është vendimtar për të rritur besimin e qytetarëve, të cilët mbajtën radhë të gjata për të shprehur vullnetin e tyre më 25 prill. Me qetësi dhe transparencë është tepër e rëndësishme, që ky proces, të vazhdojë deri në fund”.

Meta thotë se, “krijimi i fokuseve të tjera, përtej kësaj çështjeje madhore për besimin te zgjedhjet dhe demokracia, është vetëm vijim i teatrit të radhës kundër Sovranit dhe vullnetit të Tij”.