Kryesore Prokuroria nis hetimet ndaj Bashës, pas thirrjeve për veprime të dhunshme

Prokuroria nis hetimet ndaj Bashës, pas thirrjeve për veprime të dhunshme

Basha u kallëzua dy ditë më para nga policia pas thirrjes se bërë nga çadra në bulevard ku prej 10 ditësh opozita po proteston.

Sipas policisë thirrjet e bëra publikisht për të kryer vepra të dhunshme kundër rendit kushtetues, parashikohen  nga kodi penal dhe dënohen me gjobë ose me burgim gjer në tre vjet.

Prokuroria do të verifikojë pretendimet e policisë për të parë nëse thirrjet e Bashës përbëjnë vepër penale.