Extra Prostitutat i kthehen punës në Zvicër, por sportet mbeten të ndaluara

Prostitutat i kthehen punës në Zvicër, por sportet mbeten të ndaluara

Zvicra lejon hapjen e shtëpive publike, por nuk lejon ambientet ku mund të ushtrohen aktivitete fizike dypalëshe si boksi, mundja etj..

Prostitucioni në Zvicër është legal dhe do të mund të rifillojnë aktivitetin e tyre më 6 qershor, së bashku me kinematë, klubet e natës dhe pishinat publike, njoftoi qeveria këtë javë.

Megjithatë, sportet dhe aktivitetet që përfshijnë kontakt fizik “të ngushtë dhe të vazhdueshëm” do të vazhdojnë të ndalohen në përpjekje për të ndaluar përhapjen e koronavirusit.

Në njoftimin e masave të reja që prekin rreth 20,000 punonjës të seksit, Ministri Zvicër i Shëndetësisë Alain Berset pranoi kundërshtimin e dukshëm.

“Sigurisht që ka kontakte personale, por një koncept i mbrojtjes duket i mundur. Unë jam i vetëdijshëm për aspektin e çuditshëm të përgjigjes sime”, tha ai në një konferencë për shtyp. “Për t’ju thënë të vërtetën, shërbimet erotike mund të kishin rifilluar edhe më herët.”

Zvicra ka ngadalësuar në mënyrë dramatike shkallën e saj të infeksionit Covid-19 duke shmangur kufizimin e rreptë të imponuar në vendet fqinje, përfshirë Italinë dhe Francën. Rastet e reja të raportuara të infeksioneve në vend prej 8.5 milion ishin nën 20 në ditë këtë javë.

Ishte ndër vendet e para në Evropë që rihapi dyqanet, restorantet dhe shkollat ​​në fillim të këtij muaji ndërsa lehtësuan masat për distancimin shoqëror. Mbledhjet spontane publike të rreth 30 personave dhe ngjarje me jo më shumë se 300 persona do të lejohen gjithashtu nga 6 qershori.