Kryesore Protestuesit të mbështetur nga Basha hyjnë brenda në Teatër

Protestuesit të mbështetur nga Basha hyjnë brenda në Teatër

Të mbështetur nga kreu i opozitës Lulzim Basha, artistët dhe qytetarët që u përplasën gjatë ditës së sotmë me forcat e rendit përpara Teatrit Kombëtar, arritën të futen brenda në godinë.

Në fillim ishin artistët dhe qytetarët që hynë brenda godinës nga fasadat anësore të saj dhe më pas edhe përfaqësuesit e opozitës. Policia e Shtetit u tërhoq për një moment duke i hapur rrugën protestuesve që mbrojnë shembjen e Teatrit Kombëtar ndërsa në një urdhër të dytë kordoni blu u rivendos në hyrje të godinës.

Qytetaret të cilët u futën në ambjentet e Tetarit Kombëtar thanë se argumenti kryesor i nxjerrë nga qeveria se godina po shembej ndaj edhe duhej rikonstruktuar, nuk qëndron.