Shëndet Pse duhet të hani ananas

Pse duhet të hani ananas

Jeni në kërkim të një fruti të ëmbël, plot shije dhe vlera shëndetësore? Ananasi është zgjedhja fantastike. Ananasi është frut i adhuruar në gjithë botën, për shkak të shijes dhe aromës së këndshme që ka, mirëpo pakkush e di që është i shërueshëm. Ananasi filloi të përdoret në Amerikën e Jugut, ku eksploruesit e hershëm evropianë e quajtën atë boçë pishe për shkak të ngjashmërisë.

Ananasi rekomandohet edhe si ndihmë në humbjen e peshës trupore, për eliminimin e celulitit, kundër rrudhave dhe enjtjeve.

Ky frut popullor është i mbushur me ushqyes, antioksidantë dhe komponime të tjera të dobishme, siç janë enzimat që mund të luftojnë inflamacionin dhe sëmundjen.
Këtu janë tetë përfitimet shëndetësore të ananasit.

1-Përmban antioksidantë për luftimin e sëmundjeve.

2-Ananasi përmban enzimë proteolitike bromelaine, e cila merr pjesë në tretjen e ushqimit dhe zbërthen proteinat.

3-Ananasi ndihmon në uljen e rrezikut të kancerit, gjithashtu rrit imunitetin.

4-Lehtëson dhimbjen e simptomave të sëmundjes së artritit

5-Ndihmon në shërimin më të shpejtë pas operacionit

6-Ananasi përmban edhe vitaminën A në formë të beta-karotenit, mirëpo përmban edhe në masën më të mirë të vitaminën B dhe kalcium.

7-Ananasi përmirëson funksionet imunitare dhe ul inflamacionin. Sistemi imunitar ka një rol mbrojtës së trupit kundër sëmundjeve.

8-Ai lufton mikroorganizmat e dëmshëm dhe përmirëson problemet e shkaktuara prej tyre.

Dietat e pasura me antioksidantë përmirësojnë pjellorinë. Ananasi përmban një sërë vitaminash dhe mineralesh të dobishme siç janë beta-karotene, vitaminë C, bakër dhe zink. Shumë prej këtyre elementëve bëjnë meshkujt dhe femrat më pjellorë.