Extra Pse njerëzit inteligjentë nuk janë asnjëherë të lumtur

Pse njerëzit inteligjentë nuk janë asnjëherë të lumtur

“Lumturia, te njerëzit inteligjentë, është gjëja më e rrallë që mund të kem njohur”- Ernest Hemingway.

Lumturia është relative dhe subjektive por për shumë njerëz të suksesshëm, të pasurit një familje dhe një karrierë relativisht të mirë, mjafton.

Disa nga arsyet pse njerëzit inteligjentë nuk janë të lumtur:

Analizojnë çdo detaj

Kanë standarde të larta

E kritikojnë veten më shumë se ç’duhet

Janë tepër ambicioz

Keqkuptohen shpesh

Zhvillojnë vetë problemet psikologjike.