Bota Pse po hidhet ushqim mbi zjarret në Australi?

Pse po hidhet ushqim mbi zjarret në Australi?

Shërbimet e mbrojtjes së kafshëve në Uellsin e Ri Jugor kanë shpërndarë karota me anë të helikopterëve, për të ndihmuar kafshët e egra që janë prekur nga zjarret në Australi.

Burimet e ushqimit për kafshët e egra janë shkatërruar, ndaj autoritetet kanë vendosur shpërndarjen e mbi 2 mijë kg të karrotave dhe patateve të ëmbla.

Qeveria australiane po bën gjithçka është e mundur që të reduktojë numrin e kafshëve që humbin jetën nga zjarret.

Zjarret e furishme në Australi kanë zhdukur mbi 500 milion kafshë nga më të ndryshmet.