Kuriozitete Pse romakët ishin mjeshtra të ndërtimtarisë?

Pse romakët ishin mjeshtra të ndërtimtarisë?

Romakët, në kohën e tyre ishin në gjendje të prodhonin një lloj çimentoje, që edhe nën ujë forcohej. Kjo fshehtësi u gjet përsëri në Evropën e shekullit XVII.

Romakët po ashtu dini të krijonin tulla dhe çeremide të djegura.

Mjeshtërit romak me to konstruktonin forma të ndryshme si harqe, kurora etj. Kështu ata ishin në gjendje të ndërtonin Amfiteatër, Akueduktë, Ura, Kalaja, Kulla ndriçuese dhe rrugët më të mira në botë.