Kryesore Reforma Zgjedhore, Rama: Pse nuk ishte humbje për Bashën

Reforma Zgjedhore, Rama: Pse nuk ishte humbje për Bashën

Kryeministri Edi Rama ka reaguar sërish për marrëveshjen e reformës zgjedhore.

Shefi i qeverisë shpjegon pse nuk është dakord me ata që thonë se me marrëveshjen e re Basha humbi, duke theksuar se kauza e opozitës ishte imagjinare.

Ai shton se marrëveshja e re ka edhe anën tjetër pozitive, që konfirmon se humbja e PD në 2017 s’kishte lidhje me marrëveshjen e parë dhe as me integritetin e zgjedhjeve.

“Padyshim që s’jam dakord me ata që thonë se marrëveshja e re me LB ishte një humbje për të, se gjoja hoqi dorë nga kauza dhe nuk fitoi asgjë! Jo, sepse kauza ishte imagjinare, kurse marrëveshja është konkrete – pas djegies së kohës, mandateve, bashkive është një rikthim në realitet.

Por marrëveshja e re ka edhe anën tjetër pozitive, që konfirmon se humbja e PD në 2017 s’kishte lidhje me marrëveshjen e parë dhe as me integritetin e zgjedhjeve, përderisa administrimi zgjedhor ekzistues mbeti kusht i panegociueshëm i LBPD, edhe në zhgjëndrrën pa qeveri teknike”, shkruan Rama në rrjetet sociale.