Aktualitet Renato Mekolli i zhgënjyer nga Shqipëria: Po falimentojmë, do largohem në Los...

Renato Mekolli i zhgënjyer nga Shqipëria: Po falimentojmë, do largohem në Los Angeles

Renato Mekolli, një nga shefat e kuzhinës më të njohur në Shqipëri, shprehet i zhgënjyer me masat e qeverisë për të mbyllur lokalet gjatë fundjavës dhe orarin e kufizuar. Në një intervistë në ‘Ilva Now’, ai tha se, nga një anë shteti nuk u ka ofruar asnjë ndihmë dhe nga ana tjetër po i penalizon në mënyrën më të rëndë të mundshme.

“Jemi në një situatë tragjike. Restorantet prej 3 muajsh nuk kanë punë. Ndihëm nga shteti nuk ka aspak. Është një situatë kaos. Vërtetë ne kemi një orar deri në orën 21:00, por atëherë dalin të gjithë njerëzit dhe janë të qetë për të shijuar ndonjë darkë”, shprehet z. Mekolli.

Ai tregon se, nga 15 persona që punojnë në kuzhinën e restorantit të tij në kohë normale, sot gjenden vetëm 7 vetë. Renato Mekolli krahason atë që po ndodh në vendin tonë me Greqinë, duke theksuar se mbyllja është bërë më vonë ndërsa hapja ka ardhur në një kohë me ne.

“Greqia u mbyll më vonë dhe sot që flasim janë hapur të gjitha. Turizmi, restorantet dhe lokalet janë të hapura. Jam pro masave dhe protokollit të sigurisë, por nuk mund të na vënë kufizime. Po falimentojnë bizneset, jashtë kanë mbështet nga shteti këtu nuk ka asnjë lloj mbështetje. Kjo është qesharake. Në një kohë normale në kuzhinën time duhet të ishin 15 veta, tani janë 7 persona. Këtu çalon gjithçka se asnjëri nuk ka besim, ka dhe interesa personale dhe të gjithë nuk bëhen bashkë”, shprehet ai.

I gjendur përballë kësaj situate, Mekolli thotë se ka vendosur që të largohet nga Shqipëria. “Kjo situatë të bën që të dalësh nga vetja dhe të thuash se ky vend nuk është për të jetuar. Shikoj që nuk kam mbështetje nga shteti dhe njerëzit që na drejtojnë, situata është absurd. Do të largohem nga Shqipëria dhe ia kam vënë syrin Los Angeles. Dëshira ime është që të jap pasionin dhe dëshirën time dhe të ndjej që ajo që jap të më kthehet mbrapsht. Këtu nuk po marrim asnjë mbështetje nga shteti”, theksoi Mekolli.