Aktualitet Rritja e rasteve me koronavirus, gjobiten 17 biznese: Shkelën rregullat

Rritja e rasteve me koronavirus, gjobiten 17 biznese: Shkelën rregullat

Ditën e shtunë, Inspektorati Shtetëror Shëndetësor (ISHSH), ka vënë 17 gjoba për disa biznese të cilat nuk kanë respektuar masat e vendosura nga qeveria për frenimin e koronavirusit, rinisjes së aktivitetit të tyre.

9 nga këto gjoba, janë vënë në pikat e shitjes së produkteve ushqimore, si markete, supermarket, dyqane ushqimore.

Ditët e fundit ka patur një rritje të ndjeshme të rasteve ditore të konfirmuara me koronavirus, ku sot u regjistruan plot 57 të infektuar.

DETAJET

Gjatë ditës së djeshme, datë 13.06.2020, Inspektorati Shtetëror Shëndetësor, ISHSH, realizoi 985 inspektime dhe monitorime në të gjitha qarqet e vendit. Janë inspektuar dhe monitoruar:

237 Pika të shitjeve të produkteve ushqimore (markete/supermarket/dyqane ushqimore)

 • 434 Bar-kafe/restorante/ piceri/ fast food
 • 53 Furra buke/ pastiçeri
 • 169 Shitje me pakicë të produkteve të tjera jo ushqimore
 • 19 Zyra Pagesash (OShEE, UK, Shërbim Postar, Filiale bankaetj.)
 • 41 Farmaci
 • 6 Klinikë/ laborator dentar
 • 9 Berber/parukeri
 • 16 Taxi/Mjete Tranporti në bashkëpunim me DPSHTRR.
 • 1 Servis celularësh

Janë marrë 17 Masa Administrative me gjobë në subjektet të cilat janë gjetur në shkelje, duke mos marrë masat mbrojtëse, mos respektuar distancimin social dhe duke moszbatuar protokollet e miratuara.

9 Masa Administrative në Markete/Supermarket/Dyqane ushqimore

 • 2 Masa Administrative në Bar-kafe/Restorante/ Piceri/Fast food
 • 3 Masa Administrative në Furra buke/ Pasticeri
 • 1 Masë Administrative në Zyra Pagesash/Institucione financiare
 • 1 Masë Administrative në Depo Farmaceutike
 • 1 Masë Administrative në bashkëpunim me DPSHTRR në Taxi/Shërbim transporti.

ISHSH, çdo ditë në terren për të siguruar zbatimin e udhëzimeve të protokolleve, zero tolerancë ndaj çdo subjekti.

Inspektimet dhe monitorimi vijojnë në të gjithë qarqet e vendit, por kërkohet vetëndërgjegjësim i të gjithë subjekteve dhe qytetarëve sepse respektimi i masave i shërben shëndetit të të gjithëve!