Ekonomi Rruga 256 mln euro, Komisioni i Ekonomisë miraton kontratën për Milot-Balldren

Rruga 256 mln euro, Komisioni i Ekonomisë miraton kontratën për Milot-Balldren

Deputetët e mazhorancës kanë miratuar sot në Komisionin e Ekonomisë kontratën koncesionare për rrugën Milot-Balldren. Ndërtimi i këtij aksi ka shkaktuar shumë debat për shkak të kostos që arrin deri në 256 milionë euro.

Milot-Balldren është pjesë e paketës 1 miliard euro të koncesioneve, që ndryshe njihet edhe si programi i rindërtimit. Fituese është shpallur kompania “ANK”.

Formula e koncesionit parashikon se rruga do të ndërtohen me paratë e kompanisë private dhe në këmbim qeveria do e shlyejë më këste për 13 vjet duke përfshirë koston e ndërtimit, dhe interesat që do i paguhet kompanisë private.

Opozita ka akuzuar Qeverinë për korrupsion në këtë koncesion dhe kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka deklaruar publikisht se koncesioni do të anulohet dhe se çdo zyrtar që firmos miratimin e tij do të përballet me ligjin.