Ekonomi Sa jahte ndalojnë në Shqipëri?

Sa jahte ndalojnë në Shqipëri?

Shqipëria së fundmi ka hyrë në hartën e navigimit të jahteve luksozë, që vijnë nga e gjithë bota, veçanërisht gjatë muajve të verës.

Të dhënat më të fundit nga një raport i publikuar nga prestigjiozja “Knight Frank” tregojnë se Shqipëria është pjesë e ndalesave të këtyre jahteve.

Shifrat tregojnë se Shqipëria është destinacioni i vetëm 3% prej udhëtimeve verore të tyre në kontinentin e vjetër. Paçka se shifra duket mjaft e vogël, ajo e vendos vendin tonë në hartën e këtyre udhëtimeve luksoze.

Vendi ynë, me 3%, rezulton të jetë në të njëjtat pozita me Maltën, vend i cili ndodhet në qendër të Mesdheut. Mali i Zi është në pozita më të favorshme se ne, pasi merr 6% të totalit.

Ndërkohë, Turqinë e kanë si destinacion vetëm 4% e udhëtimeve me jaht.

Kroacia mbledh vetëm 8%, ndërsa Greqia, vend me një vijë bregdetare mjaft të gjatë si dhe me turizmin mjaft të zhvilluar, 9%.

Italia, Franca, Spanja dhe Monaco, me 19%, 16%, 12% dhe 11%  respektivisht rezultojnë të jenë në krye të listës europiane të destinacioneve të preferuara të jahteve, raporton Scan.