17/05/2022
Kërko

aurenc bebja - Rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem bëni një tjetër kërkim

Koloneli francez: Në kohën e mbretit Zog, Shqipëria nuk ishte komuniste, ndërsa tani Moska…

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Rivarol” ka botuar, me 4 maj 1961, në faqen n°13, shkrimin e një koloneli francez me rastin e ndarjes nga jeta...

Tërmeti shkatërrues në Elbasan në 1921 dhe ndihma e dy amerikaneve për 300 fëmijë

Nga Aurenc Bebja*, Francë “The Chicago Tribune” ka botuar, të premten e 11 shkurtit 1921 dhe të mërkurën e 8 shkurtit 1922, dy shkrime...

Mbreti Zog pinte 240 cigare në ditë!

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Mid–West Free Press” ka botuar, të premten e 16 janarit 1931, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me sasinë...

Berberi personal i Zogut ishte shërbëtori më i paguar, por mbreti nuk i besonte

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Times-Gazette” ka botuar, të premten e 9 gushtit 1929, në faqen n°7, një shkrim në lidhje me sigurinë ndaj mbretit Zog...

Revista amerikane më 1929: Punime hidraulike moderne në vendin e mbretit Zog

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Municipal News and Water Works” ka botuar, në muajin shkurt 1929, në faqen n°34, një shkrim në lidhje me instalimin e...

Telegramet midis Mustafa Kemal Ataturkut dhe Mbretit Zog

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Stamboul” ka botuar, të premten e 30 tetorit 1931, në ballinë, telegramet e shkëmbyera midis Mustafa Kemal Ataturkut dhe Mbretit Zog...

Kur ambasadori turk në Tiranë vlerësonte Ahmet Zogun

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Stamboul” ka botuar, të hënën e 4 qershorit 1928, në ballinë, deklaratën e ambasadorit turk në Tiranë në lidhje me...

Kur presidenti i Lidhjes belge për të Drejtat e Njeriut i shkruante atij francez...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Correspondance d’Orient” ka botuar, me 1 dhjetor 1908, në faqen n°7, një shkrim në lidhje me letrën e presidentit të...

Një intervistë e panjohur e mbretit Zog dhe Geraldinës në Aleksandri

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Figaro” ka botuar, të premten e 21 korrikut 1950, në faqen n°5, intervistën ekskluzive të korrespondentes së saj Dominique Auclères...

Polemika me flokët e futbollistëve finlandezë në doganën shqiptare në 1973

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Combat” ka botuar, të mërkurën e 10 tetorit 1973, në faqen n°15, një shkrim në lidhje polemikën e krijuar asokohe...

PËRZGJEDHJA E EDITORIT

Na ndiqni