17/05/2022
Kërko

aurenc bebja - Rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem bëni një tjetër kërkim

Pajtimi në Paris mes Ismail Qemalit dhe Esad pashë Toptanit

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Stampa” ka botuar, të shtunën e 29 prillit 1916, në faqen n°5, një shkrim në lidhje me takimin dhe...

Çfarë deklaronte mbreti Zog mbi kapitullimin e Musolinit

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Diario de Noticias” ka botuar, të martën e 27 korrikut 1943, në ballinë, deklaratën e Mbretit Zog në lidhje asokohe...

Çfarë shkruante ‘American Foreign Service Journal’ për vizitën e mbretit Zog në përurimin e...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “The American Foreign Service Journal” ka botuar, në shkurt të 1931, në faqen n°81, një shkrim në lidhje me përurimin e...

Kur Ismail Qemali i shkruante Parlamentit francez (Letra e vitit 1901)

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Pro Armenia” ka botuar, me 25 nëntor 1901, në f.4-5, një shkrim në lidhje me letrën e Ismail Qemalit drejtuar...

Kur paria e Shkodrës më 1899 i kërkoi Portës së Lartë autorizimin për ndriçimin...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Revue d’Orient” ka botuar, me 10 maj1899, në faqen n°5, një shkrim në lidhje me kërkesën e veçantë asokohe të...

Ismail Qemali më 1901: Marrëdhëniet Turqi-Francë dhe si duhet të jetë qeveria e re...

Nga Aurenc Bebja*, Francë "Pro Armenia” ka botuar, me 10 tetor 1901, në f.172, një shkrim në lidhje me letrën e Ismail Qemalit drejtuar...

Thirrja e Ismail Qemalit për Europën dhe në veçanti Francën: Shpëtoni kombet e shtypura...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Pro Armenia” ka botuar, me 10 nëntor 1901, në f.186-187, një shkrim në lidhje me thirrjen e Ismail Qemalit drejtuar...

Kur Sulltani fali Abdyl Frashërin

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Stamboul” ka botuar, të shtunën e 6 shkurtit 1886, në ballinë, një shkrim në lidhje me faljen e Abdyl Frashërit...

Derbi Roma-Lacio, çfarë deklaronte legjenda e futbollit shqiptar Naim Kryeziu

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Unità” ka botuar, të premten e 10 nëntorit 1972, në faqen n°10, një shkrim në lidhje me mendimin asokohe të legjendës...

Të fundit e Skënderbeut, një dokumentar radiofonik për arbëreshët

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Radiocorriere” ka botuar, me 9 korrik 1960, në faqen n°9, një shkrim në lidhje me një dokumentar asokohe mbi arbëreshët,...

PËRZGJEDHJA E EDITORIT

Na ndiqni