03/07/2022
Kërko

aurenc bebja - Rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem bëni një tjetër kërkim

“Ne e admirojmë Francën!” Një intervistë e rrallë e Zogut dhënë për një romancier...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Journal” ka botuar, të hënën e 6 prillit 1925, në ballinë, intervistën ekskluzive të romancierit dhe gazetarit francez Henri Beraud...

“Shqipëria dhe Greqia”, telegrami i Fan Nolit drejtuar liderëve më të fuqishëm botërorë

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-Midi” ka botuar, të dielën e 30 marsit 1919, në ballinë, një shkrim në lidhje me telegramin e presidentit të...

Media franceze (1919): Myslimanë e të krishterë të bashkuar në Shqipëri

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-Midi” ka botuar, të dielën e 16 marsit 1919, në ballinë, një shkrim në lidhje me emërimin, 100 vite më...

“Le Temps”, 1939: Zemërimi i mërgatës shqiptare në SHBA ndaj Italisë fashiste

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Temps” ka botuar, të dielën e 9 prillit 1939, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me reagimin e...

Heqja e ferexhesë dhe një urdhër i Zogut për gratë shqiptare

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të shtunën e 20 marsit 1937, në faqen n°2, një shkrim në...

Telegrami: Kur Presidenti i SHBA-ve uronte mbretin Zog

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të shtunën e 15 shtatorit 1928, në faqen n°6, një shkrim në...

Një letër e mbretit Zog drejtuar Kombeve të Bashkuara kundër pushtimit fashist

Nga Aurenc Bebja*, Francë Gazeta franceze “Le Peuple” ka botuar, të martën e 16 majit 1939, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me...

Ditëlindja e Leka Zogut, fotot e rralla të botuara në shtypin francez të 1939

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 5 Prill 2019 Me rastin e ditëlindjes (5 prill 1939) së N.M.T. Leka Zogut, mbretit të shqiptarëve, Aurenc Bebja, nëpërmjet...

“Paris-soir” (1939): Shqipëria tani ka një trashëgimtar të drejtpërdrejtë. Mbreti Zog I është baba

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-soir” ka botuar, të enjten e 6 prillit 1939, në ballinë, një shkrim në lidhje me lindjen e Leka Zogut...

“Le Radical”, 1924: Vrasja e 4 amerikanëve në Shqipëri dhe reagimi i ashpër i...

Nga Aurenc Bebja*, Francë Gazeta franceze “Le Radical” ka botuar, të premten e 11 prillit dhe të shtunën e 19 prillit 1924, në ballinë,...

PËRZGJEDHJA E EDITORIT

Na ndiqni