Politika SHBA jep 4.7 milion dollarë për Shqipërinë/ Palmer: Amerika mirënjohëse për miqësinë...

SHBA jep 4.7 milion dollarë për Shqipërinë/ Palmer: Amerika mirënjohëse për miqësinë me Shqipërinë

SHBA ka dhuruar rreth 4.7 milion dollarë Shqipërinë për të rimëkëmbur dëmet nga tërmeti i 28 nëntorit.

“SHBA ka dhënë rreth 800 mijë dollarë për procesin e rimëkëmbjes. Ndihma jonë ishte e shpejt. Në fazën e reagimit inxhinierët tanë aplikuan praktikën më të mirë të këshillimit. Në këtë proces mundëm që t’i menaxhojmë fondet në mënyrë transparente. Do japim 3.9 milionë dollarë qeverisë së Shqipërisë. Duhet transparencë. Do japim edhe 800 mijë dollarë për monumentet e dëmtuara, dhe 60 mijë dollarë që kryqi i kuq të ndërtojë një qendër. Forca dhe durimi që keni treguar bën që Amerika të jetë mirënjohëse për miqësinë me popullin shqiptar dhe për të kontribuar në ndihmë të popullit shqiptar“, tha Palmer.