Extra Shenjat kur keni zgjedhur kirurgun e gabuar plastik

Shenjat kur keni zgjedhur kirurgun e gabuar plastik

Kirurgët plastikë shpesh tërheqin klientët duke premtuar rezultate të cilat janë joreale, zbritje tërheqëse dhe marrëveshje të veçanta. Por është thelbësore të mendoni mirë për gjërat përpara se të bëni një ndërhyrje, pasi mund t’ju çojë në një transformim të pamjes, të cilën as nuk e imagjinoni. Në këtë artikull do të lexoni se kur është e nevojshme të bëni një ndërhyrje dhe kur nuk është e nevojshme ta bëni këtë procedurë.

Shpeshherë ndërhyrjet kirugjike të bukurisë kanë të njëjtën qasje tek të gjithë klientët

Ju ndoshta keni lexuar komente për një specialist dhe keni shikuar punën e tyre para se të bëni një takim. Nëse vëreni të njëjtin rezultat tek klientë të ndryshëm, kjo duhet t’ju shqetësojë. Një punë e njëjtë tek të gjithë mund të fshehë mungesën e përvojës së njohurive.

Nëse jeni i vendosur të nënshtrohen një procedure të caktuar, sigurohuni paraprakisht që mjeku që keni zgjedhur është një specialist i fushës. Gjithashtu disa klinika ofrojnë procedura alternative në varësi të produkteve që ata kanë. Por rezultati mund të jetë i ndryshëm nga ajo që prisni. Një specialist mund të mos i kushtojë vëmendje moshës tuaj dhe t’ju japë këshilla për të zgjedhur një procedurë më të fuqishme si masë paraprake. Kjo ndodh sepse produktet kozmetike për lëkurë të pastër janë mënyra më e shtrenjtë dhe më fitimprurëse për sallonin, por jo domosdoshmërisht për ju.
Çfarë duhet të bëni: Nëse është vizita juaj e parë me një specialist, shkruani gjithçka që ai rekomandonë dhe kërkoni informacion rreth procedurave dhe produkteve në internet. Mos pajtohuni për çdo gjë në të njëjtën kohë – është më mirë t’i jepni vetes kohë për të menduar.

Perceptime të ndryshme të bukurisë
Ju shkoni në një klinikë, vetëm duke dashur të bëni një ndërhyrje të lehtë për të rritur vetëbesimin tuaj dhe të dukeni më bukur. Por mjeku përpiqet t’ju bindë se fytyra juaj është “plakur” dhe ofron për të mbushur rrudhat dhe ngritjen e mollëzave, të krijoni një fytyrë në formë V, gjithashtu rekomandon edhe dy herë më shumë vëllim në buzët tuaja për t’ju bërë të dukeni moderne.

Çfarë duhet të bëni: vazhdoni të kërkoni një specialist i cili di mjaftueshëm për anatomi të fytyrës dhe respekton proporcione të sakta të fytyrës tuaj.

Ju i nënshtroheni procedurave shumë shpesh.
Ka disa procedura që tregojnë rezultate të dukshme pas një kohe të caktuar. Për shembull, pas biorevitalizimit ose mesoterapisë, duhet të prisni 2 javë para se të planifikoni takimin tjetër. Vetëm në këtë mënyrë do të jeni në gjendje të shihni rezultatet dhe të vendosni nëse doni ta përsëritni procedurën. Estetistët janë të interesuar në shitjen e sa më shumë procedura të jetë e mundur dhe zakonisht këshillojnë për të bërë ndërhyrjen e ardhshëm në një javë ose më herët. Çfarë do të çojë kjo? Ju do të vini re disa ënjtje të fytyrës pas kohe, sepse nuk e keni ndjekur procesin.

Çfarë duhet të bëni: Prisni kohën e rekomanduar dhe vlerësoni vetë rezultatet. Mos nxitoni për të bërë më shumë procedura. Mos prisni një mrekulli edhe nga metodat më të njohura kozmetike. Për shembull, biorevitalizimi dhe mesoterapia mund t’ju ndihmojnë me lëkurë të thatë, kështu që duhet të ndaloni procedurat pas zgjidhjes së këtij problemi. Sipas hulumtimit, ato nuk ofrojnë një efekt anti-plakje në fillim, dhe as pas 3 muajve të injeksioneve.

Një mjek estetist sugjeron kryerjen e të gjitha procedurave në listë.
Le të supozojmë se keni vendosur të hiqni qafe rrudhat e ballit, por mjeku ju rekomandon të bëjë një pastrim të poreve, me përbërje kimike, gjithashtu duke mbushur rrudhat, dhe ju rekomandojnë të provoni të gjitha procedurat e tyre.
Çfarë të bëni: Mësoni të thoni “jo” nëse nuk doni asgjë më shumë se të thoni lamtumirë rrudhave të ballit tuaj.

Një premtim i rezultateve joreale nga një procedurë
Sa kohë rezultatet do të zgjasin, varet nga faktorët individualë. Kjo është arsyeja pse askush nuk mund të garantojë një efekt të qëndrueshëm. Si ta kuptoni që rezultati nuk është i duhuri? Gjeni se sa kohë zgjasin efektet zakonisht. Për shembull, Botox zgjat 3-6 muaj dhe nëse mjeku estetit po pretendon se do të harrosh për rrudhat e tua për një vit apo edhe 3, duhet të jeni të kujdesshëm. Përveç kësaj, shkalla metabolike ndikon në masë të madhe efektin e mbushësve dhe nëse është e lartë ju do të duhet të përsërisni procedurën më shpejt se sa ishte premtuar nga estetisti

Çfarë duhet të bëni: Mos i besoni premtimeve të ekzagjeruara. E vetmja mënyrë për të ditur se sa kohë do të zgjasë rezultati është të presësh dhe të shohësh.