Bota Sherr miliarderësh/ Elon Musk godet Bill Gates: Ai nuk ka ide

Sherr miliarderësh/ Elon Musk godet Bill Gates: Ai nuk ka ide

Personi i katërt më i pasur në botë “goditi me thikë” personin e dytë më të pasur në botë.

Pasi bashkëthemeluesi i Microsoft-it Bill Gates vuri në dyshim qëndrueshmërinë e kamionëve elektrikë, CEO i Tesla-s Elon Musk shkroi këtë fundjavë se ai mendonte se Gates “nuk kishte ide”.

Musk të shtunën iu përgjigj pyetjes së një përdoruesi në Twitter se çfarë mendonte ai për deklaratën e Gates për automjetet elektrike.

Gates postoi mendimet e tij mbi automjetet elektrike në blogun e tij në gusht, duke shpjeguar pse ishte skeptik në lidhje me potencialin për automjete elektrike si automjete për distanca të gjata. Arsyeja e dhënë prej tij ishte se bateritë janë të mëdha dhe të rënda.

Gates shpjegoi se ai beson se, edhe me zbulimet e mëdha në teknologjinë e baterive, automjetet elektrike nuk do të jenë kurrë një zgjidhje praktike për mjete më të mëdha transporti siç janë anijet e ngarkesave dhe aeroplanët e pasagjerëve.

Në vend të kësaj, Gates sugjeron “lëndë djegëse alternative të lira”, siç janë biokarburantet, si një zgjidhje e mundshme për automjetet tregtare. Por Gates falënderoi disa prodhues të makinave të trashëguara (General Motors dhe Ford) dhe markave të reja të tilla si Rivian dhe Bollinger për përparimet e tyre në prodhimin e kamionëve elektrikë. Ai nuk e përmendi Tesla-n.

Vitin e kaluar, Musk prezantoi kamionin elektrik Cybertruck. Tesla thotë se prodhimi i Cybertruck do të fillojë në fund të vitit 2021, dhe versionet më të shtrenjta në 2022.

Këto nuk ishin vërejtjet e para negative të Musk në lidhje me Bill Gates. Në shkurt, Musk komentoi se ai e gjykon Gates si jo frymëzues. Mosmarrëv