Extra Shitet për 6 milionë euro kështjella e filmit “Kumbari” në Siçili

Shitet për 6 milionë euro kështjella e filmit “Kumbari” në Siçili

Një xhevahir arkitektonik që është bërë pjesë e dimensionit të kinemasë ndërkombëtare është në shitje në Acireale, një qytet barok i lagur nga deti Jon. Kjo është kështjella, në zonën e Etna-s, e ndërtuar në fund të shekullit të 19-të nga Princi Agostino Pennisi i Floristellës, një shtëpi e pasur me histori dhe anekdota. Mbi të gjitha është i njohur në mbarë botën për përdorimin si grup i skenave të famshme në filmin “The Godfather – Pjesa III” të regjisorit Francis Ford Coppola, me Al Pacino, Diane Keaton, Andy Garcia dhe Sofia Coppola. Kështjella gotike deri vonë ishte edhe sheshi i filmit “Një nëntor i bukur” i Mauro Bolognini me Gina Lollobrigida dhe u xhiruan disa skena të komedisë kinematografike “Malizia” që shenjtëroi aktoren Laura Antonelli.

Ajo u ka bërë ballë tërmeteve dhe bombardimeve

Në funksionin e saj si rezidencë private, ajo u hodh në treg nga Italia Sotheby’s International Realty me një çmim të vlerësuar prej 6 milionë euro. Është një vend sugjestionues në nivel arkitektonik, piktoresk dhe mjedisor. Në fakt, ka edhe një park prej 8500 metrash katrorë që është një thesar i pasurisë së florës.

Kompleksi është i strukturuar nga tri ndërtesa të lidhura të vendosura në dy nivele, me dy kulla drejtkëndëshe në pozicion simetrik; në anët e kullave ka dy trupa në një lartësi të vetme, në një stil mesjetar të frymëzimit norman. Ai i rezistoi jo vetëm tërmetit të vitit 1908, por edhe bombardimeve të Luftës së Dytë Botërore nga britanikët (ai ishte përdorur nga gjermanët si qendër logjistike dhe përfaqësuese). Njerëz të tillë si Rommel dhe Von Ribbentrop kanë qëndruar gjithashtu në kështjellë. Por ishte kinemaja, dhe në veçanti filmi “Kumbari – Pjesa e Tretë”, që e bëri të njohur globalisht.