Politika “Shkallmo derën dhe zgjidh problemin”, Meta i përgjigjet Palokës: Do jem ushtari...

“Shkallmo derën dhe zgjidh problemin”, Meta i përgjigjet Palokës: Do jem ushtari i parë në mbrojtje të Kushtetutës

“Pse e zgjat kot Rama shkarkimin e Presidentit?! Eksperiencën e 30 qershorit e ke, prit sa te dali Meta nga zyra, shkallmo derën e zyrës dhe e zgjidh problemin”.

Kjo ishte deklarata e ish-deputetit demokrat Edi Paloka pak minuta më parë në një postim në rrjetet sociale, që ka sjellë edhe reagimin e zëdhënësit të Presidentit Ilir Meta.

Deklarata e Presidencës:

“Lidhur me sugjerimin e z.Paloka që Parlamenti (e përsërisim qartë se ka vetëm 82 deputetë legjitimë, sipas deklaratës së qartë që ka bërë Presidenti Meta në Pogradec në 20 mars 2019), të shkarkojë Presidentin apo sugjerimi tjetër që të pushtojnë Presidencën kur Presidenti Meta të mos jetë në zyrë, u bëjmë të qartë të gjithëve:

Të mos shohin ëndrra të tilla, sepse të gjithë shqiptarët e dinë se Presidenti Meta kudo që të jetë, në zyrë apo jashtë, do të jetë në krye të detyrës dhe është i bindur se populli shqiptar do t’i përgjigjet ÇDO THIRRJE DHE DEKRETI TË TIJ NË MBROJTJE TË REPUBLIKËS DHE RENDIT KUSHTETUES.

Sqarojmë për të gjithë shqiptarët se z.Meta, jo vetëm është plotësisht i ndërgjegjshëm për përgjegjësitë e Tij Kushtetuese, si Kryetar i Shtetit, si Komandant i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura dhe Kryetar i Këshillit të Sigurisë Kombëtare, por mbi të gjitha ai ËSHTË DHE DO TË JETË NË RAST NEVOJE USHTARI I PARË NË MBROJTJE TË REPUBLIKËS DHE KUSHTETUTËS.