Kulturë Shuhet albanologu Agron Fico, “i mësoi shqipen kinezëve dhe amerikanëve”

Shuhet albanologu Agron Fico, “i mësoi shqipen kinezëve dhe amerikanëve”

Shuhet në moshën 86-vjeçare albanologu Agron Fico, studiues i njohur i traditave dhe gjenezës së popullit shqiptar.

Fico ka bashkëthemeluar katedrën e gjuhës shqipe në Pekin dhe gjysmë shekulli më vonë edhe katedrën e shqipes në Boston.

Studiuesi me origjinë gjirokastrite është nderuar me “Çmimin e Republikës” dhe me mirënjohjen më të lartë universitare të Kinës për arritje akademike.

Në dekadat e fundme ai ishte nënkryetar i Akademisë Shqiptaro-Amerikane të Shkencave dhe Arteve.