Extra Si të rikuperosh gafën në punë kur “goja flet para mendjes”

Si të rikuperosh gafën në punë kur “goja flet para mendjes”

Situata të pakëndshme, konflikte me kolegët, rënia e produktivitetit në periudha të caktuara janë ngjarje të zakonshme në çdo punë, qoftë edhe tek ato me kreativitetin më të lartë.

Mënyra se si kalon përmes këtyre situatave mund të luajë një rol në avancimin në karrierë dhe kënaqësinë e marrë nga puna.

Shpesh gjëra të këqija ndodhin në zyrë, emocionet e tua arrijnë maksimumin dhe një fjalë e pahijshme rastësisht rrëshket nga goja jote.

Ndërsa një fjalë e rastësishme pranohet, ajo nuk duhet të bëhet një pjesë e zakonit të kulturës së një zyre.

Fjalët e pakëndshme të vazhdueshme mund të dëmtojnë imazhin tënd dhe të kufizojnë mundësitë e tua të karrierës.

Ja se çfarë duhet të bësh nëse aksidentalisht e lëshon Fjalën-bombë të shpërthejë.

Dikush tjetër po përfiton nga puna jote

Të qenit lojtar i ekipit në punë është e rëndësishme. Në këtë mënyrë evidentohesh me punën tënde, që është një pjesë e rëndësishme e identifikimit të vlerave të tua dhe shërben për të ngjitur shkallët e karrierës, por vazhdimisht duke kërkuar njohje me ngulm mund të zmbrapset dhe të përfundojë duke të të bërë të dukesh e papërshtatshme.
Ja se si mund të balancosh atë kufij të hollë mes të dukurit sikur nuk je një lojtar ekipi dhe të marrësh atë që meriton.

Je pushuar, a ka përfunduar karriera jote?

Jo.

Të pushohesh nga puna mund të jetë shkatërruese, por nuk është fundi i karrierës tënde.
Mënyra se si ti i shkon deri në fund një interviste pune është shumë e rëndësishme: Ti nuk do që të gënjesh.

Çelësi është të përgatitesh për këtë.

Ti ke kohë që nuk promovohesh

Ke kohë që punon me orar të zgjatur, duke realizuar të gjitha detyrat që të janë ngarkuar në punë dhe ke pritshmëri.

Por ende nuk ke qenë në gjendje të kalosh në një nivel tjetër të karrierës tënde.
Punonjësit nuk duhet të qëndrojnë shumë gjatë në një kompani nëse nuk po ngjiten mjaft shpejt në shkallët e karrierës.

Pra, sa kohë duhet të qëndroni në një vend pune nëse nuk promovoheni?

A është mirë ti shkruash bosit?

Të shkruarit një mesazh mund të jetë një veprim i shpejtë dhe një mënyrë e lehtë komunikimi kur jemi larg zyrës.

Por tekstet mund të bartin një mënyrë më të rëndë urgjence se sa një email, qoftë ky qëllimi ose jo.

Manaxherët dhe punonjësit e tyre mund të kenë pritshmëri se si ata prefereojnë të komunikojnë brenda dhe jashtë zyrës. Disa punonjësve mund tu duket mesazhi më i lehtë si mënyrë komunikimi se sa një email tradicional ose telefonatë, teksa disa të tjerëve mund tiu duket shumë ankthioze (shqetësuese).

Ne kemi tendencën të nxitojmë dhe të dërgojmë mesazhin më shpejt sesa një email, i cili mund të çojë në disa gabime fatkeqe.

Ja se çfarë menaxherët dhe punonjësit duhet të dinë kur bëhet fjalë për mesazhet.

Mora një ofertë pune, si mund ta shfrytëzoj atë me punëdhënësin tim aktual?

Urime, ju keni një ofertë pune! Është për më shumë para, por me të vërtetë nuk jeni gati të lëvizni nga punëdhënësi juaj aktual.

Çfarë po bën?

Vlerësoje me kujdes. Përdorimi i një oferte pune si mekanizëm për të negociuar një promovim ose pagë më të lartë kërkon një qasje delikate dhe ka rreziqe.
Burimi: CNN business