Bota Sllovakia bëhet vendi i dytë evropian që hyn në izolim

Sllovakia bëhet vendi i dytë evropian që hyn në izolim

Sllovakia shpalli gjendjen e jashtëzakonshme 90-ditore dhe një bllokim dy-javor pas një rritjeje të rasteve të COVID-19 që pa mesataren shtatë ditore të vendit të rasteve të rritet mbi 10,000.

Vendi i Evropës Qendrore është aktualisht në mes të rritjes më të shpejtë të infeksioneve në botë, dhe masat, të cilat përfshijnë mbylljen e të gjitha dyqaneve jo thelbësore, si dhe baret dhe restorantet, kanë për qëllim të ndihmojnë sistemin në vështirësi të kujdesit shëndetësor.

Vendimi erdhi pasi presidentja Zuzana Čaputová iu drejtua kombit të martën, duke thënë se “Sllovakia po e humb betejën kundër COVID”. Ajo shpjegoi, gjithashtu, se izolimi ishte i nevojshëm pasi stafi i kujdesit shëndetësor u mbingarkua dhe tendosja në spitale u bë pothuajse e padurueshme.

Gjatë bllokimit dyjavor, njerëzit do të lejohen të largohen nga shtëpitë e tyre vetëm për arsye specifike, si blerja e sendeve ushqimore, udhëtimi për në punë dhe shkollë ose vaksinimi.