Kryesore Sondazhi i RTV Ora: Kush do t’i fitojë zgjedhjet e 25 prillit

Sondazhi i RTV Ora: Kush do t’i fitojë zgjedhjet e 25 prillit

Rtv Ora dhe Antonio Noto publikuan rezultatet e sondazhit të dytë kombëtar për zgjedhjet e 25 prillit. Sipas të dhënave PS do të merrte nga 41 në 45% të votave, ndërsa Partia Demokratike nga 34 në 38% të votave.

Sipas Antonio Noto në krahasim me një muaj më parë është vënë re një afrim mes dy partive kryesore pasi PS ka njohur një rënie të lehtë ndërsa PD është rritur. LSI ka nga 8-12% të votave, por ka një rënie të lehtë.

Sipas këtij sondazhi PDIU merr 1-3% të votave. Nëse do të kishte një mbledhje të votave koalicioni opozitar merr nga 43 në 53% të votave. Të pavendosur janë 27%.

Metodologjia e ndjekur është e njëjtë me sondazhin e parë. Janë pyetur 2000 persona. Intervistat janë kryer me celular dhe telefona fiks. Është kampion përfaqësues i popullsisë elektorale në Shqipëri. Marzhi i gabimit është 3%.