Aktualitet SPAK nis hetimin për rastin ish-zyrtarit të FBI-së, Charles McGonigal

SPAK nis hetimin për rastin ish-zyrtarit të FBI-së, Charles McGonigal

SPAK ka nisur verifikimet për çështjen e ish-zyrtarit të FBI-së Charles McGonigal.

Ka qenë deputeti i PD-së Gazment Bardhi i cili i kërkoi SPAK të nis hetimet ndaj kryeministrit Edi Rama për korrupsion të nëpunësve të huaj publikë, deklarim të rremë të pasurive, dhe pastrim të parave të pista.

Duket se kjo kërkesë zyrtare është marrë parasysh nga organi i akuzës. Në përgjigjen e kthyer ndaj Bardhit, SPAK i kërkon deputetit vënien në dispozicion të materialeve fillestare të drejtësisë amerikane që disponohen prej tij.

Në shkresën e drejtuesit të SPAK Altin Dumani kërkohet vënia në dispozicion për nevoja të hetimit të akt-padisë së Zyrës së Prokurorit të Distriktit të Kolumbias, datë 15.09.2022.