Aktualitet Sulmoi gazetarët me fjalor rruge, pezullohet nga detyra nënkomisarja e Elbasanit, Anisa...

Sulmoi gazetarët me fjalor rruge, pezullohet nga detyra nënkomisarja e Elbasanit, Anisa Kostani

Pezullohet nga detyra Anisa Kostani, me detyrë nënkomisare e krimit ekonomik në Drejtorinë e Policisë së Elbasanit.

Masa ndaj polices “seksi” të Elbasanit erdhi për shkelje etike pasi Anisa Kostani përmes një postimi në rrjetet sociale shpërtheu në fyerje ndaj gazetarëve të cilët sipas saj po njollosnin punën e policisë.

“Me keqardhje ndoqëm reagimin aspak etik dhe profesional të një oficereje të Policisë së Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan, e cila nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale ka fyer gazetarët, me pretendimin se gazetarët po përbaltin punën e Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan.

Përsa më sipër, Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Gledis Nano ka pezulluar menjëherë nga detyra oficeren e Policisë, Nënkomisare Anisa Kostani dhe ka urdhëruar Drejtorinë e Standardeve Profesionale në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit për të nisur hetimin disiplinor ndaj kësaj oficereje, për shkelje të rëndë të Rregullores së Policisë së Shtetit, miratuar me VKM nr. 750 datë 16.09.2015, konkretisht të nenit 209, pika 1 “Shkelja e rëndë e atributeve/kompetencave të policisë pa ndonjë arsye bindëse, nuk i përmbush apo dështon në përmbushjen e detyrave dhe përgjegjësive të caktuara, të cilat kanë shkaktuar pasoja të rënda në kryerjen e detyrave”.

Sqarojmë opinionin publik se mendimet dhe opinionet personale të punonjësve të Policisë nuk përfaqësojnë në asnjë rrethanë, mendimet dhe opinionet e organizatës së Policisë së Shtetit, e cila ka një sektor të posaçëm, përmes të cilit komunikon zyrtarisht me median dhe publikun.

Policia e Shtetit është e bindur dhe e vendosur për të krijuar një marrëdhënie partneriteti dhe oponence me median, bazuar në respektin reciprok dhe në të vërtetën.

Policia e Shtetit falënderon gazetarët për punën e tyre në drejtim të informimit të publikut në lidhje me veprimtarinë e organizatës së Policisë së Shtetit dhe kërkon mirëkuptimin e tyre që raste sporadike të mos cënojnë marrëdhëniet korrekte mes gazetarëve dhe Policisë së Shtetit”, deklaroi Policia e Shtetit.

Qëndrimet e forta të polices nga Elbasani ndaj gazetareve erdhën pak orë pas ngjarjes së rëndë që tronditi qytetin ku Madrit Ulqinaku u qëllua për vdekje sapo ishte ngritur nga një lokal në bulevardin kryesor të Elbasanit.

Anisa Kostani u bë e njohur disa muaj në media jo vetëm për bukurinë dhe linjat e saj seksi, por më së shumti sepse ndau me publikun dashurinë për gjarpërinjtë me të cilën ndante pjesën më të madhe të kohës së saj të lirë.