24/01/2020
Tags Aleksandri i madh

Tag: aleksandri i madh

Olimpia, nëna ilire e Aleksandrit të Madh, kishte një fuqi të...

ELIZABETH CARNEY* Olimpia, gruaja e Filipit II, mbreti i Maqedonisë dhe nëna e Aleksandrit të Madh, ishte gruaja e parë që mori pjesë në ngjarjet...

Aleksandri i Madh sipas Statutit të Shkodrës, zbuluar nga Lucia Nadin

Nga Moikom Zeqo Para disa vitesh erdhi të më takonte në Muzeun Historik Kombëtar  Prof. Lucia Nadin e shoqëruar nga Prof. Gherardo Ortalli. Kam...

Nga ishte nëna e Aleksandrit të Madh?

E ëma e Aleksandrit të Madh, Olimpia, (375-316 p.e.s) ishte mbretëreshë e Maqedonisë, e bija e Neoptolemit, dhe e shoqja e Filipit II. Ka disa...

Çfarë kombësie kishte Aleksandri i Madh?

Nga Marin Mema Autorët antikë që kanë shkruar apo kanë përmendur Aleksandrin e madh janë të shumtë, megjithatë ne do të rendisim disa prej tyre...

A ishte Aleksandri i Madh me të vërtetë i madh?

Aleksandri kishte gjasa të bëhej një nga gjeneralët ushtarakë më të mëdhenj që bota kishte parë. Sipas burimeve antike, fizikisht nuk ta mbushte mendjen. I shkurtër,...

Zbulohet misteri i vdekjes së Aleksandrit të Madh?

Misteri vdekjes së Aleksandrit të Maqedonisë që ka hutuar historianët, mund të zgjidhet përfundimisht. Teoritë e mëparshme kanë përfunduar se ai vdiq nga infeksioni, alkooli...