10/12/2023
Tags Ali Pashë Tepelena

Tag: Ali Pashë Tepelena

Vrasja e Ali Pashë Tepelenës, ja kopja e dënimit me vdekje...

Më 24 janar 1822 u vra “Luani i Epirit”, Ali Pashë Tepelena. Asgjësimi i tij u urdhërua prej Sulltanit, i cili i druhej orvatjeve të...

Rrëfimi i dëshmitarëve okularë: Momentet e fundit të Ali Pashë Tepelenës

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Constitutionnel” ka botuar, të hënën e 25 marsit 1822, në ballinë, një shkrim në lidhje me sqarimin e momenteve...

Dhurata dhe mesazhi i Ali pashë Tepelenës për Napoleon Bonapartin

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të mërkurën e 7 qershorit 1939, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me armët shqiptare dhe...

Një portret i Sami Frashërit për Ali Pashën: Vezir i zgjuar,...

Ky portret i veçantë për Ali Pashë Tepelenën, është shkruar nga Sami Frashëri. Ai është një prej portreteve të një varg personalitetesh shqiptare përmbledhur në...