19/01/2020
Tags Artan Fuga

Tag: Artan Fuga

Fuga flet bosët politikë të Shqipërisë: Pse klasa jonë politike është...

“Shoqëria piramidale” është libri më i fundit i akademikut të njohur, Artan Fuga. Ai ishte i ftuar këtë të enjte në “ABC-në e mëngjesit”,...

Përse po shkojmë drejt një lufte të re klasash, ajo mes...

Nga Artan Fuga Katër parametra themelore të domosdoshme të shkollimit që vijnë nga teknologjia: 1. Edukimi i detyruar qysh në moshën tre vjeçare. 2. Mësimi shkrim e...

Valdrini dhe Aristoteli

Nga Artan Fuga Unë e mbaj veten shumë liberal kur flitet për jetën e njeriut dhe fatin e tij individual. Në këtë pikëpamje Valdrini në Shkodër,...

Shumë kuptimet e fjalës “gomar”

Nga Artan Fuga Sot termi gomar përdoret në shumë kuptime. Gomari si kafshë shtëpiake. Ik o gamor = përkëdhelje Ik ore gomar = sharje për dikë si budalla Qenke...