16/10/2021
Tags Dinozaurët

Tag: Dinozaurët

Zbulohet një specie e re dinozauri, më i madhi i gjetur...

Shkencëtarët kanë konfirmuar zbulimin e një specie të re dinozauri në Australi, një nga më të mëdhatë të gjetura në botë. Sipas një kërkimi shkencor,...

Gjendet në Kanada fosili i tiranosaurit më të madh që ka...

Një specie e re e tiranosaurit që ka ecur në Amerikën e Veriut rreth 80 milion vjet më parë është zbuluar nga shkencëtarët në...

Toka u godit 13 mijë vite më parë nga një kometë...

Rreth 13,000 vite më parë kafshët me përmasa gjigante si mastodonët, mamuthët, macet me dhëmbë të mëdha u zhdukën nga toka. Shkencëtaret kanë gjetur...

Ky është dinozauri i zbuluar së fundi, i vogël, por i...

Në Kinë është zbuluar një lloj i ri i dinozauri, i vogël por dhe frikshëm. Sipas “The Independent”, paleontologët kemi gjetur mbetjet fosile të një...

Dita kur dinozaurët vdiqën! Zbulohet vendi ku është “fotografuar” momenti që...

Kur një teori shkencore gjen provën e vërtetësisë së saj, ajo ditë gjykohet si e rëndësishme. Por kur kjo teori është një nga më...

Dinozaurët/ Kur u shfaqën, llojet e tyre dhe si u zhdukën...

Shumica e njerëzve mendojnë se dinozaurët janë zvarranikë të mëdhenj, të egër e të zhdukur. Dinozaurët janë të të gjitha formave dhe madhësive. Ato...