17/04/2021
Tags Faik konica

Tag: faik konica

Pse shqiptarët thonë “pi dhe jo tymos duhan”? Shpjegimi i Faik...

Nga Aurenc Bebja*, Francë Revista “Mélusine” ka botuar, më 1900, në faqen n° 83, shpjegimin e Faik Konicës se përse shqiptarët thonë “pi dhe...

1939/ Kur Faik Konicën e ngacmonin për histori rozë me striptisten...

81 vjet më parë/ Cili ishte reagimi amerikan për pushtimin e Shqipërisë? Si u pushtua Tirana? Si reagoi ish-BRSS dhe çfarë ilustronte karikatura e...

Faik Konica: Çfarë presin shqiptarët nga Princ Vidi

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Journal” ka botuar, të dielën e 25 janarit 1914, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me intervistën e...

Konica: Prioritet i Shqipërisë së re, edukimi i grave. Duam një...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Journal” ka botuar, të premten e 4 prillit 1913, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me intervistën e...

Përshtypje nga Shqipëria/ Bisedat e profesorit francez me Faik Konicën, Gjergj...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të martën e 11 nëntorit 1913, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me udhëtimin e profesorit...

Intervista e papublikuar audio e Faik Konicës dhënë në SHBA kundër...

Nga Ilir Ikonomi Po ju paraqes një material zanor të pa publikuar ndonjëherë. Është intervista e Faik Konicës, ministrit fuqiplotë të Shqipërisë në Uashington dhënë radios...

Dy tregime të Faik Konicës për Skënderbeun

Mrika Sulltan Murati, me dyzet mijë këmbës e me gjashtëdhjetë mijë kalorës, ra përpara Krujës më 1448, edhe e bëri qark kryeqytetin. Skëndërbeu kish lëshuar...

Revolta e Konicës: Shqipëria nuk bëhet. Të pasurit nuk ndihmojnë, të...

Faik Konica njihet për gjuhën e tij të ashpër, si edhe për lëvizjet skajore në politikë, motivuar shpesh nga nevojat financiare. Letra e mëposhtme i...

A e dashuroi vërtet Faik Konica striptisten e famshme amerikane?

A e dashuroi vërtet Faik Konica Ann Corion, striptisten e famshme 29 vjeçare amerikane? Cila është e vërteta e një raporti intim mes diplomatit...

Nga dashuria për paratë tek individualizmi, karakteri i shqiptarëve sipas Faik...

Shqiptarët – çelësat për të kuptuar jetën dhe natyrën e tyre Për të kuptuar historinë e një populli është e nevojshme të studiohet natyra e...