25/10/2020
Tags Gjergj Kastrioti – Skënderbeu

Tag: Gjergj Kastrioti – Skënderbeu

Skënderbeu, lufta, politika dhe fataliteti i moskurorëzimit mbret

Skënderbeu dhe figura e tij zbulohen në një dimension të ri e më të thellë në librin e fundit të historianit Pëllumb Xhufi, “Skënderbeu....

“Më në fund Evropa dhe Azia janë të mijat”/ 17 janar...

Më 17 janar 1468, në Lezhë, vdiq Gjergj Kastrioti - Skënderbeu (63 vjeç), luftëtar, diplomat, burrë shteti, Heroi Kombëtar i shqiptarëve. Për Skënderbeun, vitet...