04/12/2021
Tags Hena

Tag: hena

“Tullat” prej kërpudhe, ideja revolucionare e NASA-s për ndërtimin në Hënë

Që NASA ka në plan të rifillojë fuqishëm kolonizimin e Hënës, kjo është tashmë e ditur. Por mënyra sesi mendon të ndërtoj aty, është...

Jeta jashtëtokësore mund të fshihet në Hënë

Dëshmia e jetës jashtëtokësore mund të jetë shumë më afër Tokës sesa e imagjinojnë shumica sipas një shkencëtari të Harvardit. Profesori i Harvardit, Abraham Loeb,...

Miliona njerëz ende nuk besojnë tek zbritja në Hënë

Megjithë provat e shumta, mostrat e pluhurit dhe gurëve, pamjet filmike dhe qindra mijëra njerëzit që punuan për ta realizuar këtë projekt, sondazhet tregojnë...

MISIONET E HËNËS: Të gjitha sekretet e 7 misioneve Apollo

Në dhjetor të vitit 1972, astronautët amerikanë lanë në Hënë një pllakë metalike me këtë mbishkrim: “Këtu njeriu përfundoi eksplorimin e parë të Hënës....

Ku kanë përfunduar gurët shkëmborë të marrë nga Hëna në misionet...

Presidenti amerikan, Richard Nixon i dhuroi 135 shteteve dhe pesëdhjetë shteteve amerikane copëza të vegjël shkëmbinjsh nga Hëna, të cilat u mblodhën nga astronautët...

Europa përgatitet për Hënën

As afrimi i zgjedhjeve nuk e shpërqendron Europën nga përgatitjet e saj për të ridërguar njeriun në Hënë, një sfidë që mund të fitohet...

Garë e re për Hënën

Gjysmë shekulli pas zbritjes së parë të amerikanëve në Hënë duket se është duke u bërë sërish garë për satelitët rreth tokës. SHBA do...

150 metrat fatale! Dështon misioni izraelit në Hënë

Do të ishte misioni privat i parë që zbriste në satelitin tonë të vetëm, Hëna. Por dështoi, 150 metrat e fundit. Misioni izraelit që do...

SHBA do rikthehet në Hënë, Pence: Mision i ri, brenda 5...

Ndërsa Shtetet e Bashkuara bëhen gati të shënojnë 50 vjetorin e zbarkimit të njeriut të parë në Hënë, zëvendës presidenti amerikan Mike Pence njoftoi...

A ka pasur ndonjëherë jetë në Hënë?

Sot sateliti ynë natyror është i pabanueshëm, por në të kaluarën e largët ka pasur kushte për të ekzistuar forma shumë të thjeshta jetësore. Sipas...