10/08/2022
Tags Mitat frasheri

Tag: mitat frasheri

“Të vetmet pasuri që kishin shqiptarët ishin patriotizmi dhe mençuria e...

Nga Aurenc Bebja*, Francë Revista “The New Statesman” ka botuar, me 5 mars 1921, në faqen n°641, letrën e atdhetarit, shkrimtarit, diplomatit dhe politikanit shqiptar,...

Rezoluta për të Drejtat e Njeriut për të mbrojtur interesat e...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Les Cahiers des droits de l’homme” ka botuar, më 10 korrik (faqe n° 19) dhe 25 gusht (faqe n° 24)...

Mit’hat Frashëri, gazetës franceze më 1921: Nuk ka kaos në Shqipëri,...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La France Libre” ka botuar, të hënën e 13 qershorit 1921, në faqen n°2, letrën e atdhetarit, shkrimtarit, diplomatit dhe...

Mit’hat Frashëri: Nëse dëshirojmë të sigurojmë paqen në Ballkan, duhet të...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Ere Nouvelle” ka botuar, të premten e 19 marsit 1920, në faqen n°3, letrën e atdhetarit, shkrimtarit, diplomatit dhe politikanit...

Mit’hat Frashëri (1920): Shqipëria dhe Vlora në veccanti nuk e pranojnë...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Humanité” ka botuar, të dielën e 1 shkurtit 1920, në faqen n°3, thirrjen e atdhetarit, shkrimtarit, diplomatit dhe politikanit të...

Mit’hat Frashëri për kthimin e mbretit Zog në fron: Do të...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Aurore” ka botuar, të shtunën e 27 gushtit 1949, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me propozimin e Mit’hat...

Dy letrat e Mit’hat Frashërit në gazetën franceze mbi krimet serbe...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Ere Nouvelle” ka botuar, më 10 janar dhe 14 shkurt të 1921, dy letra ekskluzive të atdhetarit, shkrimtarit, diplomatit dhe politikanit...