04/06/2020
Tags Oqeanet

Tag: Oqeanet

Dosja e OKB: Oqeanet, gjithnjë e më të ngrohtë

Për shkak të ngrohjes globale, oqeanet do të jenë objekt i një rritjeje të paprecedentë temperaturash dhe rënies së oksigjenit. Është ky denoncimi që...

Pse Toka duhet quajtur planeti Ujë? Disa kuriozitete për oqeanet dhe...

Sepse oqeanet mbulojnë 71% të sipërfaqes së planetit tonë dhe përbëjnë deri 95% të hapësirave që janë të përshtatshme për jetesë. Valët e mëdha, qetësia...

Studimi: Ngjyra e oqeaneve do të ndryshojë me rritjen e temperaturave

Temperaturat në rritje do të ndryshojnë ngjyrën e oqeaneve të botës, duke i bërë ato më të kaltër në dekadat e ardhshme, thonë shkencëtarët. Ata...

Oqeanet po ngrohen më shpejt nga sa ishte parashikuar

“Oqeanet po ngrohen më shpejt sesa është vlerësuar më parë, duke vendosur një rekord të ri të temperaturës në vitin 2018”, thotë një raport...