24/09/2023
Tags Saturni

Tag: saturni

Unazat ikonike të Saturnit po zhduken dhe pse është e rëndësishme...

Unazat e Saturnit, që e bëjnë një prej planetëve më të veçantë të sistemit tonë diellor, mund të mos ekzistojnë edhe për shumë kohë. Sipas...

Lëreni politikën, shikoni se çfarë është zbuluar rreth Saturnit

Nga Robert Gebelhoff* Le të ndalemi një moment për diçka shumë më të madhe dhe shumë më të shëndetshme: lagjja jonë kozmike. Për hir të...

Saturni i merr vendin Jupiterit si planeti me numër më të...

Saturni ka kapërcyer Jupiterin si planetin me një numër më të madh hënash. Një ekip studiuesish amerinanë zbuluan 20 hëna të reja që rrethonin...

Shkencëtarët zbulojnë sa zgjat një ditë në Saturn

Pas dekadash pasigurie, shkencëtarët më në fund kanë arritur të zbulojnë se sa e gjatë është një ditë në planetin e Saturnit. Sfera magnetike e...

Zbulohet misteri i Saturnit, një ditë zgjat 10 orë e 33...

Një ditë në Saturn zgjat 10 orë e 33 minuta dhe 38 sekonda, sipas studimit të fundit të publikuar sipas të dhënave të mbledhura...

Unazat e Saturnit janë krijuar kur zhdukeshin dinozaurët në Tokë

Unazat e Saturnit janë më të reja nga se parashikohej, kanë lindur 100 milionë vite më parë, kur në Tokë zhdukeshin dinozaurët, sipas një...

Pse Saturni po humbet unazat?

Brenda 100 milionë viteve planeti Saturn nuk do të jetë më “zot i unazave” të sistemit diellor. ”Planeti është në fakt i destinuar për të...