16/10/2019
Tags Shqiperia

Tag: shqiperia

Nga rakia, te midhjet më të mira në Ballkan, 19 fakte...

Keni menduar të dilni nga gjurmët e turizmit të zakonshëm dhe të shkoni në Shqipëri? Pyetja është ngritur nga NothingFamiliar, blogu amerikan i njohur...

Ekspertët: Nga Shqipëria po ikin njerëzit me standard jetese

Statistikat për fenomenin e emigracionit nga Shqipëria janë shqetësuese. Sipas ekspertëve emigrimi i viteve të fundit dallon nga ai viteve ‘90-të. Elona Elezi* Gjatë vitit 2018,...

Kur froni i Shqipërisë iu ofrua trashëgimtarëve të Bonapartit

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të mërkurën e 1 korrikut 1914, në faqen n°7, dhe të hënën e 9 janarit 1922, në...

Traktati i fshehtë i Londrës: Si Rusia e Leninit shpëtoi Shqipërinë...

Më 26 prill 1915 u nënshkrua traktati i fshehtë i Londrës, ndërmjet Fuqive të Mëdha europiane (Francë, Angli Rusi) dhe Italisë, që i njihte...

Biseda që i garantoi Enver Hoxhës pushtet të përjetshëm (Dokumenti)

Më 23 mars të vitit 1949, Enver Hoxha u takua në Moskë me Josif Stalinin. Shqiptarët në këtë kohë, falë Stalinit, sapo ishin ndarë...