26/10/2020
Tags Thenie

Tag: thenie

100 thënie argëtuese për gratë dhe martesën

Çfarë kanë thënë për gratë, dashurinë dhe martesën, filozofë, shkrimtar, politikanë, por edhe gra të mëdha. 100 thëniet më argëtuese të përzgjedhura nga “American...

33 thënie nga Sokrati për të njohur vetveten

Sokrati ishte një filozof i lashtë grek, i cili konsiderohet themeluesi i filozofisë perëndimore. Burimi më i rëndësishëm i informacionit për Sokratin është Platoni. Dialogët...

20 thënie frymëzuese nga Abraham Linkoln, presidenti më i admiruar amerikan

Më 12 shkurt të vitit 1809 lindi presidenti më i admiruar i SHBA-ve.  Jeta e tij i ngjan vetë Amerikës; nga fëmije i zakonshëm,...

Leksione për jetën/ 10 thënie me shumë vlerë nga Ismail Kadare

Më 28 janar të vitit 1936, 84 vjet më parë, lindi poeti dhe shkrimtari i shquar shqiptar, Ismail Kadare. Kadare është një nga shkrimtarët më...

21 thënie frymëzuese nga biondja magjike, Marilyn Monroe

Ajo u lind me 1 qershor të vitit 1926 në Los Angeles në Kaliforni, me emrin Norma Jeane Mortenson dhe më pas u pagëzua...

30 thënie brilante nga George Bernard Shaw

George Bernard Shaw (26 korrik 1856 – 2 nëntor 1950), ishte një dramaturgët më të mirë të historisë dhe bashkë-themelues i London School of...

Leksione jete: 20 thënie të Fjodor Dostojevskit

Fjodor Dostojevski është autori rus i shekullit të 19-të që ka shkruar novelat klasike si: “Krim dhe Ndëshkim” (1866) dhe “Vëllezërit Karamazov” (1880). Fjodor Dostojevski...

MJESHTRI I LUFTËS/ 30 thënie të Sun Tzu për të arritur...

Sun Tzu pa dyshim është një nga strategët ushtarakë kinezë më të famshëm në histori, kryesisht i njohur për “Arti i Luftës”, një traktat...

Çfarë janë gratë, çfarë duan? 20 thënie brilante për to nga...

Një nga pyetjet më të vështira, të cilës burrat përpiqen ende ti japin përgjigje. Gratë nuk e dinë çfarë duan, mendojnë ata, por gratë mendojnë...

“Vendosni Zotin të parin…” 20 thënie për besimin

Shkencëtarët kanë zbuluar një lidhje mes jetëgjatësisë dhe besimit fetar. Personat që shkojnë në xhami ose kishë duket se jetojnë rreth 4 vite me shumë...