20/10/2021
Tags Troja

Tag: Troja

Qyteti legjendar: Ja cila është historia e vërtetë e Trojës

Nga Avery Hurt Ka Perëndi zemërake dhe ndërhyrëse në jetën e njerëzve, një gjysmëperëndi që vritet dhe një hero fatkeq, dashuri dhe thyerje zemre, triumf...

150 vjet nga gërmimet: Kush ishte gjeniu ëndërrimtar që zbuloi Trojën...

Historia e rrethimit dhjetëvjeçar të Trojës, e bukurisë së Helenës, e kalit me të cilën grekët arritën ta mposhtin Trojën, të cilat i përshkruan...

Misteri historik: A ka ndodhur vërtet Lufta e Trojës?

Autorët e ndryshëm si John Dryden, Alexander Pope dhe Louis MacNeice kanë përkthyer versione të ndryshme të mitit klasik “Lufta e Trojës”. Një arsye pse...

Muzeu britanik hap ekspozitën “Troja, Miti dhe Realiteti”

Muzeu Britanik përgatitet të hapë dyert për një ekspozitë të veçantë për gjetjet antike nga qyteti antik i Trojës. Ekspozita “Troja, Miti dhe Realiteti” përmban...

Troja, Helena, lufta: Çfarë ka realisht të vërtetë tek Iliada?

Historia e Trojës dhe e heronjve që luftuan është e njohur. Por a ka ndodhur vërtet si në poemat homerike? Konfirmimet (dhe përgënjeshtrimet) e...

Erdogan inauguron Muzeun e Trojës

"Muzeu i Trojës është shembulli më i ri i përpjekjeve tona për të transmetuar historinë tonë tek gjeneratat e ardhshme. Troja, e përfshirë nga...

Troja e Lashtë, historia e vërtetë e luftës dhe e qytetit

Në mitologji, Lufta e Trojës u zhvillua kundër qytetit të Trojës nga Achaeans pasi Parisi i Trojës rrëmbeu Helenën nga burri i saj Menelaus,...