21/02/2020
Tags Vikinget

Tag: vikinget

Guri misterioz i Vikingëve tregon mbi frikën e tyre për dimrin...

Një monument gjigant guri i shekullit IX në Suedi mund të jetë ngritur nga Vikingët të cilët i frikësoheshin përsëritjes së një krize të...

Pse ishulli më i madh i botës i përket Danimarkës? Disa...

Groenlanda ndodhet pothuajse në Polin e Veriut dhe Donald Trump do ta blejë ishullin arktik. Kjo tashmë dihet. Por a e dini, se amerikanët...

Kush ishin vikingët? Pse u shfaqën befas në faqet e historisë,...

Ishte një ditë qershori e vitit 793 të e.s. Murgjit e ishullit të vogël Lindisfarn, i quajtur edhe i Shenjti, afër bregut të Northumberlandit në...