Kryesore Teatri Kombëtar, Meta: Nuk ka Shqipëri europiane pa identitet kombëtar

Teatri Kombëtar, Meta: Nuk ka Shqipëri europiane pa identitet kombëtar

Presidenti Ilir Meta tha se nuk ka bërë asgjë tjetër përveç se detyrës së tij në çështjen e Teatrit Kombëtar, pasi dorëzoi në Gjykatën Kushtetuese kërkesën për shpalljen të paligjshëm të ligjit për prishjen e Teatrit Kombëtar, edhe pse kjo gjykatë ka vetëm një anëtar dhe vendimmarrja e saj është e bllokuar.

“Asnjë falënderim për mua nga të gjithë artistët, pasi nuk kam bërë asgjë tjetër veç detyrën time edhe në çështjen për Teatrin Kombëtar, duke mbrojtur Kushtetutën, ligjin, trashëgiminë kulturore, duke mbrojtur identitetin kombëtar”, tha Meta, i pranishëm në një ekspozitë arti.

“Besoj se është e domosdoshme që të gjithë të reflektojmë dhe të dialogojmë si një shoqëri e qytetëruar për të zgjidhur të gjitha sfidat në mënyrë të arsyeshme, larg interesave okulte. Nuk mund të ketë një Shqipëri europiane të vërtetë pa identitetin e saj kulturor dhe kombëtar”, shtoi ai.