Politika Tërmeti/ Presidenti Meta, kërkesë me katër pika qeverisë

Tërmeti/ Presidenti Meta, kërkesë me katër pika qeverisë

Presidenti Ilir Meta ka zhvilluar një takim me pedagogët dhe drejtuesit shkencorë, lidhur me situatën e krijuar pas tërmetit.

Pas këtij takimi, Presidenti ka dalë me një kërkesë me 4 pika për qeverinë.

– Fillimin e punës sa më parë, për azhornimin dhe kompletimin e një Harte të re Fizike të Riskut për Shqipërinë në të cilën do të përfshihen dhe saktësohen zonat me rrezik sizmik, si dhe të gjitha territoret e kërcënuara nga erozionet, përmbytjet, rrëshqitjet, zjarrjet, etj;

– Zbatimin e detyrueshëm në të gjithë territorin e vendit të sistemit të eurokodeve në ndërtimet civile dhe objektet e banimit, pa asnjë përjashtim;

– Plotësimin e legjislacionit të planifikimit urban me elementë të rinj sigurie, sipas procedurave bashkëkohore, në projektimin dhe ndërtimin e objekteve të ndërtimit;

– Në kuadër të rishikimit të Buxhetit 2020, për përballimin e pasojave tepër të rënda, duhet të planifikohet edhe mbështetja e domosdoshme financiare për institucionet përkatëse të kërkimit shkencor.