Sport Tokio 2020, një italian njeriu më më i shpejtë në planet

Tokio 2020, një italian njeriu më më i shpejtë në planet

Historike për atletikën italiane në Tokio 2020. Italia ka fituar medaljen e artë në 100 metra për meshkuj, falë një Marcell Jacobs të jashtëzakonshëm që arriti kohën 9”80. Ai mundi amerikanin Fred Kerley (9″84) dhe kanadezin Andre De Grasse (9″89).

Një arritje e jashtëzakonshme për sprintierin më baba amerikan dhe me nënë italiane.

Ndërkohë, Italia po arrin të performojë mirë dhe në Lojërat Olimpike, vetëm një muaj pasi u shpall kampione Europe në futboll.

Sportistët italianë kanë arritur të sigurojnë 3 medalje ari deri tani, teksa dy janë fituar vetëm ditën e sotme. Ishte edhe Xhianmarko Tamberi fitoi medalje ari në kërcim së gjati duke arritur lartësinë 2 metra e 37 centimetra.