Bota Trump konfirmon: Si e sulmova Rusinë (kibernetikisht), unë s’jam Obama

Trump konfirmon: Si e sulmova Rusinë (kibernetikisht), unë s’jam Obama

Presidenti amerikan Donald Trump, për herë të parë, konfirmoi se në vitin 2018, Shtetet e Bashkuara kryen një sulm të fshehtë kibernetik ndaj Agjencisë Ruse të Kërkimit të Internetit.

Ai akuzon Agjencinë e Kërkimit të Internetit në SHBA-në për ofrimin e ndihmës për të lehtësuar ndërhyrjen e supozuar të Rusisë në zgjedhjet presidenciale të SHBA 2016 dhe zgjedhjet e SHBA.

Në një intervistë për Washington Post, kur u pyet nëse nisi një sulm në internet ndaj asaj agjencie, u përgjigj se kjo ishte e vërtetë, tha gazetari që kreu atë intervistë, Mark Thiessen, raporton CNN.

Ai shtoi se sulmi kibernetik ishte pjesë e një politike më të gjerë të kundërshtimit të Rusisë.

“Askush nuk ka qenë më i ashpër mbi Rusinë se unë”, theksoi Trump.

Trump: Obama nuk bëri asgjë

Trump pretendon se në vitin 2016, Presidenti i atëhershëm i SHBA Barack Obama, para zgjedhjeve, e dinte që Rusia po përdorte metoda të ndryshme, por nuk tha asgjë, sepse ai mendonte se kandidatja Hillary Clinton do të fitonte zgjedhjet presidenciale.

Trump tha se, ndryshe nga paraardhësi i tij, ai veproi në përputhje me inteligjencën amerikane për përfshirjen e supozuar të Rusisë, duke nisur një sulm kibernetik.

“Shikoni, ne e ndalëm atë”, tha Trump.

CNN kujton se Obama njoftoi sanksione kundër Rusisë në vitin 2016 dhe dëboi disa diplomatë rusë në shenjë hakmarrjeje për ndërhyrjen e pretenduar të Rusisë në zgjedhjet presidenciale amerikane.