Bota Trump kundër luftës së Bush: SHBA nuk duhet të ishin në Irak

Trump kundër luftës së Bush: SHBA nuk duhet të ishin në Irak

Shtetet e Bashkuara nuk do të rreshtohen në konfliktin e nisur mes Bagdadit zyrtar dhe Erbilit, për kontrollin e rajonit të kontestuar të Kirkukut.

Lajmin e ka konfirmuar vetë presidenti Donald Trump, i cituar nga gazeta amerikane “Washington Post”.

“Për vite me radhë kemi patur marrëdhënie të mira me kurdët dhe, siç e dini, edhe me qeverinë qendrore. Ndaj nuk do të rreshtohemi përkrah askujt në këtë betejë”, ka deklaruar Trump.

Kreu i Shtëpisë së Bardhë ka shtuar se “kurrsesi Shtetet e Bashkuara nuk duhet të ndodheshin aty”, duke iu referuar pushtimit të Irakut në vitin 2003.