Bota Trump mund të themelojë një lëvizje të re politike, “Partinë e Patriotëve”

Trump mund të themelojë një lëvizje të re politike, “Partinë e Patriotëve”

Ish-presidenti amerikan Donald Trump, sipas mediave amerikane, ka diskutuar planet për të krijuar një parti të re politike – Partinë e Patriotëve – ndërsa administrata e tij tashmë ka përfunduar.

Trump foli me disa ndihmës dhe besnikë të afërt për idenë për një parti të re politike gjatë javës së fundit, njoftoi të martën Wall Street Journal, duke cituar “njerëz të njohur me këtë çështje”.

Raporti i pakonfirmuar vjen ndërsa Trump është përplasur me udhëheqësit republikanë për trajtimin e tij të trazirave të Kapitolit të 6 janarit.

Lideri i shumicës së Senatit, Mitch McConnell, e akuzoi Trump të martën për “provokimin” e protestuesve, ndërsa tha se “turma ishte ushqyer me gënjeshtra”, duke iu referuar pretendimeve të përsëritura të Trump për mashtrim zgjedhor.

Pavarësisht fërkimit me udhëheqjen e Partisë Republikane, një pjesë dërrmuese e anëtarëve të partisë kanë qëndruar kryesisht të vendosur në mbështetjen e tyre për Trump, me sondazhet e fundit që tregojnë se më shumë se 80 përqind e votuesve republikanë kundërshtojnë të dy akuzat dhe fajësimin e Trump për trazirat në Uashington DC.