Extra Trump nderon të atin e Angelina Jolie: Jon Voight, je një aktor...

Trump nderon të atin e Angelina Jolie: Jon Voight, je një aktor i shkëlqyer

Presidenti amerikan Donald Trump nderoi aktorin Jon Voight, një nga adhuruesit e tij të paktë në Hollivud, me Medaljen Kombëtare të Arteve, duke e quajtur atë “një nga legjendat më të mëdha të filmit të gjallë”.

“Ju jeni një aktor i shkëlqyer”, vuri në dukje Trump në një ceremoni të Shtëpisë së Bardhë. “Jon është një aktor jashtëzakonisht cilësor (…) dhe, rastësisht, dikush që me të vërtetë e dua,” shtoi ai.

Aktori tetëdhjetëvjeçar, babai i aktores Angelina Jolie, festoi rolin e saj në “Kauzën e mesnatës” (1969) duke interpretuar me Dustin Hoffman.

“Film fantastik!”, tha presidenti amerikan ndërsa zëri nga kaseta origjinale e filmit u përhap në sallat e Shtëpisë së Bardhë.

Jon Voight do të mbahet mend për rolin e tij në filmin “Çlirimi” (1972) me Burt Reynolds. Ai mori Oskarin e Aktorit më të Mirë në 1978 për “Kthimi i Luftëtarëve”.

Pasi njoftoi në pranverën e vitit 2016 se po mbështeste një manjat të pasurive të patundshme, më pas në fushatë, ai nuk pushoi së lavdëruari këtë të fundit. “Unë, Jon Voight, mund të them pa dyshim se Donald është argëtues. Atij i pëlqen të bëjë shaka. Ai është i veçantë, por mbi të gjitha, ai është një njeri i nderuar”.

Ai përsëriti vazhdimisht mbështetjen e tij të pakushtëzuar për miliarderin republikan më pas, madje duke vlerësuar në maj 2019 se ai ishte “presidenti më i madh që nga Abraham Lincoln”.

Dhënia e medaljeve për figurat e shquara në botën e artit ka qenë një traditë gjatë dy mandateve të Barack Obama, por kjo është hera e parë që Donald Trump e ka vijuar atë që nga koha kur erdhi në pushtet në janar 2017.