Kryesore Tusk: Besoj në hapjen e negociatave me Shqipërinë

Tusk: Besoj në hapjen e negociatave me Shqipërinë

Presidenti i Këshillit Europian, Donald Tusk, shpreh besimin se Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, do t’i hapen negociatat për anëtarësim në Bashkimin Europian.

Pas takimit me kryeministrin Zaev, Tusk shkruan në Twitter: “Besoj se mund të ketë një vendim: Të fillojnë negociatat në përputhje me rekomandimet e Komisionit, si, me Maqedoninë e Veriut ashtu dhe me Shqipërinë. Pyetja sot nuk është nëse, por kur”, mbyll reagimin e tij kreu i Këshillit Europian pas takimit me kryeministrin Zoran Zaev.